Management privat = ”băieţi deştepţi”!?

0
0

Spitalul Judeţean ar putea ajunge pe mâna unor „băieţi deştepţi”. Cel puţin de asta se tem unii dintre consilierii judeţeni după ce managementul instituţiei a fost propus spre externalizare. Ei au aflat astăzi că unitatea are nevoie urgentă de peste o sută de miliarde de lei vechi.

Vasile Stănculete a venit alături de directorul economic al unităţii medicale, Dumitru Vienescu, la şedinţa de Consiliu Judeţean pentru a prezenta raportul financiar al instituţiei. Informaţiile complete au fost cerute de consilierii PDL care nu văd cu ochi buni aducerea unui manager privat. Contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate aduc spitalului în acest an peste 400 de miliarde de lei vechi.

Vasile Stănculete e convins că rectificarea va aduce o suplimentare bugetară în câteva zile. El nu ştie însă dacă managerii privaţi, pe care şi-i doreşte preşedintele Ion Călinoiu, vor putea face o treabă mai bună cu aceiaşi bani pe mână.

Cel care a pus punctul pe „I” în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean a fost chiar fostul director al spitalului, Gheorghe Neaţă. Acesta a transmis ce se află acum pe buzele tuturor şi anume temerea că spitalul va ajunge pe mâna unor afacerişti dubioşi.

Ion Călinoiu a sărit ca ars şi s-a simţit nevoit să le dea asigurări consilierilor că spitalul nu va stors de bani aşa cum s-a întâmplat cu mineritul de exemplu.

La finele lunii trecute, şefii spitalului cheltuiseră peste 250 de miliarde de lei vechi numai cu salariile angajaţilor, adică 73 la sută din bugetul total pe anul în curs. Tot atunci unitatea avea restanţe către furnizori în sumă de aproape două miliarde de lei vechi.