FOTO | Localitate din Gorj, în top 12 la Târgul de Turism.

- Advertisement -

La Târgul de Turism al României, de la Romexpo București, Gorjul a fost promovat cu succes, iarăși, de satul Hobița din comuna Peștișani și de Polovragi.

De altfel, în ultimii ani de zile, prin implicarea semnificativă a conducerii localității, comuna Peștișani a făcut posibilă remarcarea la nivel național și internațional a județului prin promovarea tradițiilor gorjenești și, în special, a satului natal al lui Constantin Brâncuși.

De data aceasta, Hobița s-a numărat, pe “lista scurtă” alături de celelalte 12 sate care s-au făcut remarcate, la nivel național și internațional, datorită patrimoniului material și imaterial pe care îl dețin.

Mai exact, este vorba despre Jurilovca (jud. Tulcea), Albac (jud. Alba), Oncești, Breb, Budești, Călinești, Desești, Bârsana, Rogoz, Suciu de Sus (jud. Maramureș), Hobița (jud. Gorj) și Fundu Moldovei (Suceava). Acestea, alături de cele 8 sate care s-au înscris în cadrul competiției „Best Tourism Villages”, fac parte din „Ruta Națională a Satelor Tradiționale Turistice din România”, oferta lor turistică fiind promovată la standul #MEAT.

Articole recente