Productie mica la CEO

- Advertisement -

Ajutorul trebuie să vină de la Guvern, pentru că băncile nu ar acorda un astfel de credit unei societăți, fie ea și de stat, fără garanții de stat. Deocamdată, Guvernul Orban, nu a avut o opinie concretă legată de problemele CEO. Complexul Energetic Oltenia nu va putea produce energie și cărbune cât a estimat la începutul acestui an. Astfel, în loc de 22 de milioane de tone de cărbune, carierele miniere vor realiza, în acest an, cu două milioane de tone mai puțin, a spus Gabriel Căldărușe, pre;edintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Scade și producâia de energie, de la 15 Terawați, la aproape 13 Terawați, apreciază liderul SME Oltenia, vorbind și despre cauzele unei astfel de situații. Acesta a menționat că motivele pentru care producătorul de energie va avea o producție mai mică față de anul trecut și față de estimări, sunt lipsa fronturilor de lucru, deficitul mare de personal și lipsa condițiilor de muncă. În privința stocurilor de cărbune, și acestea sunt mai mici față de cele de anul trecut.

În prezent, mai multe excavatoare miniere nu funcționează din cauza neasigurării perimetrelor de lucru, fapt ce îngreunează și mai mult munca angajaților în carierele CEO.

Articole recente