Vor „Măru de Aur”

autor: tv sud // 21 05 2012 // 3.270 Vizualizari

Municipiul Târgu Jiu a intrat în cursa pentru „Mărul de Aur”. O delegaţie de specialişti în turism a ajuns vineri în oraşul lui Brâncuşi. Jurnaliştii presei de specialitate vor stabili dacă urbea merită sau nu o astfel de distincţie.

Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism a fost înfiinţată la Paris în 1954 şi numără peste 800 de membri, din 40 de ţări. Troferul „Mărul de Aur” a ajuns pentru prima dată în România, în 2009, când 3 organizaţii au fost premiate. Cea care a făcut cele mai mari eforturi pentru ca municipiul Târgu Jiu să intre în cursa de anul acesta a fost Laura Dragu, membru al Asociaţiei Profesionale Patronale de Turism Gorj. Delegaţia condusă de preşedintele FIJET România a vizitat oraşul nostru, la sfârşitul săptămânii, iar prima oprire a fost în parcul de la Coloana Infinitului.

Deşi eforturile autorităţilor locale în promovarea turismului au fost minime, edilii speră ca oraşul să primească prestigiosul trofeu.

Directorul demisionar al Centrului Constantin Brâncuşi, Ovidiu Popescu, a uitat că este bolnav, aşa cum declare zilele trecute, şi a luat parte la evenimentele de vineri. El s-a limitat la a spune povestioare.

Din păcate, turiştii care vin în Târgu Jiu trebuie să se limiteze la a face fotografii cu operele lui Brâncuşi şi la a cumpăra câteva kitsch-uri de la magazimul din parcul central.