Concurs pe teme sanitare

0
0

Asociaţia Română de Oncologie ”Sfânta Ana” a organizat faza finală a concursului intitulat „Prevenţia în cancerele mamare, genitale şi pulmonare”. Ieri au fost desemnați câștigătorii. Elevii finaliști au susținut o probă scrisă și una orală.

Concursul a reprezentat punctul final al campaniei pe teme de educație sanitară desfășurată în 11 licee din municipiul Târgu-Jiu, în perioada februarie-mai.

La faza finală au participat doar șapte unități de învățământ din cele 11.

Cei 35 de elevi finaliști au susținut proba scrisă, constând într-un test grilă, urmată de desfășurarea probei orale. Conform punctajului obținut, pe primul loc s-a clasat echipajul  Liceului cu Program Sportiv, pe locul II echipajul Colegiului Economic „Virgil Madgearu”, iar pe locul al treilea echipajul Colegiului Tehnic „Ion Mincu”.

Toți elevii finaliști au primit diplome de participare, iar echipajele ocupante ale locurilor I, II și III au primit, pe lângă diplome, premii în bani.

Scopul proiectelor desfășurate de asociație în rândul elevilor este de a reduce riscul de apariție a cancerului în rândul populației tinere, de conștientizare în ceea ce privește importanța adoptării unui stil de viață sănătos, de evidențiere a existenței șanselor maxime de supraviețuire în caz de depistare precoce a afecțiunilor oncologice.

 

Reporter: Alexandra Cruceru