Amănunte şocante după dubla crimă

autor: // 31 05 2013 // 5.016 Vizualizari

Procurorii de la Curtea de Apel Craiova au venit aseară la Gorj ca să-i audieze pe tinerii care au îngrozit ţara prin dubla crimă de la Mehedinţi. În urma audierilor, patru tineri au fost arestaţi preventiv de magistraţii de la Târgu-Jiu, acuzaţiile fiind de omor deosebit de grav, tâlhărie şi profanare de morminte. Astăzi, toţi au fost duşi la o nouă reconstituire.

Procurorii de la Secţia de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au solicitat aseară instanţei de judecată de la Gorj arestarea preventivă a celor patru inculpaţi, printre care se află şi un minor. La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au fost aduşi şi martorii, printre care se numără şi o tânără din Motru, prietena unuia dintre inculpaţi. Iniţial, şi ea s-a aflat printre suspecţi.

Astăzi, toţi cei patru suspecţi au fost duşi, din nou, la reconstituire.

Procurorii de la Craiova au făcut şi primele declaraţii.

Anchetatorii susţin că decizia tinerilor de a comite crima a fost instantanee.

Iniţial, tinerii au vrut să arunce cadavrele în lac, însă cu maşină cu tot.

Trei dintre suspecţi au fost arestaţi pentru 29 de zile. Doar minorul va sta 19 zile după gratii. Oribila faptă a fost comisă în noaptea de sâmbătă spre duminică. Atunci, cei patru tineri care doreau să cumpere droguri au atras distribuitorul din Filiaşi, care se afla cu prietena lui, o tânără din Turceni, la intrare în localitatea gorjeană Rîpa, la podul peste  Motru. Doi dintre suspecţi i-au aplicat  tânărului din Dolj lovituri cu o cheie fixă şi piciorul de la un scaun, până a decedat. Tânăra a fost lovită cu o cheie franceză, însă nu a murit. Apoi, agresorii s-au urcat în maşina victimei, cu un cadavru între scaune, iar pe tânăra care se zbătea între viaţă au pus-o în portbagaj. La Meriş au bătut-o până când a decedat.

 

Reporter: Loredana Ficiu