Vremea schimbă foaia

autor: tv sud // 19 04 2016 // 590 Vizualizari

Meteorologii anunță că începând din această seară, în Oltenia vremea se va schimba. Va intra în vigoare o avertizare meteorologica, de ploi și vant, de la ora 22.00 si este valabila pana maine la ora 22.00

În intervalul menţionat, în regiunile din Oltenia vor fi ploi, mai ales averse, ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Viteza vântului va depăşi 60…65 km/h, mai ales în Oltenia, iar la munte va sufla tare, cu peste 70…80 km/h.

Procesul de racire va continua, miercuri si joi, iar temperaturile vor scădea sub normalul acestei perioade, în zonele subacapatice dimineața fiind posibil sa se produca brumă.

Vineri si sambata vremea se va incalzi usor si se vor inregistra intre 17 – 22 grade C, temperaturi apropiate de mediile climatologice anuale.

Al doilea val de ploi este asteptat în Oltenia duminica noaptea fiind vorba, din nou, de cantitati însemnate de precipitatii, pe arii extinse.

Săptamana viitoare vremea va fi frumoasa, normala din punc de vedere termic, pentru aceasta perioda.