Vitezoman băut și fără permis la volan, prins de polițiști

autor: Alina Dodenciu // 25 05 2020 // 77 Vizualizari

”La data de 23 mai a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat în trafic un bărbat, de 32 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un autovehicul, pe D.N. 67 Câlnic, cu viteza de 119 km/h.

Inițial, acesta nu a oprit la semnalul efectuat de polițiști, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea autoturismului, acesta fiind blocat și oprit în trafic.

Întrucât bărbatul prezenta halena alcoolică, polițiștii i-au solicitat să se supună testării în vederea stabilirii alcoolemiei, însa acesta a refuzat categoric, atât testarea cu aparatul etilotest cât și prelevarea de probe biologice.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a stabilit că permisul bărbatului fusese reținut de către polițiști, la data de 5 aprilie a.c., ca urmare a săvârșirii infracțiunii refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge și nu avea dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de refuzul sau sustragerea conducătorului auto de a se supune recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de o persoană care se află în perioada de suspendare a acestui drept, conducătorul auto fiind reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj”, a transmis IPJ Gorj.