VIDEO- Politia animalelor, control la clinca dupa ce un caine a fost maltratat

autor: Marinel // 20 09 2021 // 186 Vizualizari

IMG-20210920-WA0004Astazi, ofiterii de poliție – medici veterinari din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara au verificat starea de sanatate a câinelui maltratat în urma cu o săptămână de un barbat, în curtea unui imobil din comuna Ilia. Starea de sanatate a cainelui este buna, acesta fiind ingrijit in conditii optime de medicii unui spital veterinar din Deva, dupa ce a fost alocat unei asociatii pentru protectia animalelor, in baza unui ordin de plasare emis de polițiști.
Administratorul spitalului veterinar le-a relatat polițistilor că animalului i s-au făcut investigații multiple, inclusiv CT la o clinică din Cluj-Napoca, nu este necesară intervenția chirurgicală și este in afara pericolului, recuperandu-se foarte bine.
Va reamintim faptul ca, la data de 13.09.2021, în jurul orei 20:30, poliţiştii Secției de Poliție Rurală Ilia au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 41 de ani, în timp ce se afla în curtea unui imobil din localitatea Ilia, a lovit de mai multe ori un câine cu un obiect contondent (lopată), provocându-i multiple leziuni la nivelul corpului.
La fața locului s-au deplasat poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor și un medic veterinar, care au acordat animalului primul ajutor. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de maltratarea și schingiuirea animalelor (în baza Legii 205/2004, republicată).