Vezi ce vești ne aduc meteorologii pentru zilele următoare!

autor: Iulia Blondea // 18 06 2017 // 189 Vizualizari

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în zilele următoare, vremea va fi în general instabilă și răcoroasă. Spre sfârşitul săptămânii, aceasta temperaturile vor crește.

Astăzi, vremea va fi în general instabilã, iar pentru aceastã datã din an şi rãcoroasã în cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensficãri de scurtã duratã ale vântului, în Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania, în zonele de deal şi de munte şi local în celelalte regiuni. Cantitãţile de apã vor depãşi 15…20 l/mp şi pe arii restrânse, în special în zona montanã şi în sud-estul teritoriului 35…40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade în depresiuni şi 24 de grade în nord-vest.

Luni, vremea se va încălzi semnificativ față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de sud-est a țării și la munte, unde, mai ales ziua, pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, în estul și în sud-estul teritoriului și cu totul izolat în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 grade în estul Transilvaniei și 30 de grade în vestul Olteniei, iar cele minime se vor încadra, în general, între 8 și 18 grade.

Marți, vremea va fi deveni călduroasă în vestul, sudul țării, dar local și în celelalte regiuni. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare după-amiaza și seara în zonele montane precum și în jumătatea de est a țării, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 grade in estul Transilvaniei și 33 de grade în vestul, sud-vestul Olteniei, iar cele minime, în general, între 9 și 19 grade.

Miercuri, vremea va deveni treptat instabilă, dar în regiunile sud-vestice și sudice se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și la începutul nopții. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în jumătatea de nord a țării, la munte și pe arii restrânse în celelate regiuni. Izolat va cădea grindină și se vor înregistra cantități mai importante de apă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 24 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia și Oltenia, iar cele minime, în general, între 10 și 20 de grade.