Vezi aici ce soluție a găsit Guvernul Orban pentru minerii din Valea Jiului!

autor: Manuela Novaceanu // 07 11 2019 // 150 Vizualizari

Guvernul Orban a decis, ieri, prelungirea Ordonanței 36 care permite completarea veniturilor pentru minerii din Valea Jiului, după ce minele vor fi închise. Hotărârea a fost luată în prima ședință a noului Executiv.
“Guvernul a aprobat prelungirea Ordonanței 36, privind comoletarea veniturilor oamenilor după ce minele vor fi închise, pentru ca minerii să iasă din grevă”, a declarat deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj.

Aproape o sută de mineri de la Paroşeni şi Uricani s-au blocat luni în subteran. Protestatarii solicită prelungirea Ordonanţei 36, care le garanta plăţi compensatorii şi vechime în muncă pentru doi ani de zile – pentru cei care îndeplinesc condiţiile de pensionare în acest interval de timp, precum şi angajarea la minele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara pentru cei care nu se pot pensiona încă. Cele două exploatări fac parte din Societatea de Închideri Mine Valea Jiului, de unde ar urma să fie disponibilizate circa 280 de persoane de la începutul anului viitor.