Veste bună pentru pensionari

autor: tv sud // 31 03 2019 // 806 Vizualizari

Pensionarii vor încasa, începând de luni, pensiile aferente lunii aprilie, ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţând creşteri „spectaculoase” pentru cei care s-au încadrat în grupele I şi II de muncă. Ministrul a mai precizat că 33.000 de decizii de pensii au fost deja expediate.

„Începând de luni, facem plata aferentă lunii aprilie pentru tot ce înseamnă pensii în perioada sărbătorilor de Paşte, dar şi a noului calendar al pensiilor. Până în data de 15 aprilie, orice pensionar din România va avea banii acasă indiferent de forma de plată sau fie prin cont bancar. Într-adevăr, sunt creşteri spectaculoase pentru cei care au lucrat în grupa I şi a II-a de muncă şi nu li s-a acordat punctaj. Într-adevăr, sunt diferenţe mari de bani, diferenţele despre care se vorbesc cele care sunt incluse de la 1 octombrie până în prezent”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena3.

Budăi a mai subliniat că peste 33.000 de decizii de pensii, din cele 42.000 promise până la Paşte, sunt deja expediate către pensionari.

„În jurul Sărbătorilor de Paşte, când se plătesc diferenţele pentru pensii, aceşti români ai noştri vor primi acasă diferenţele de bani. Suntem în dinamica exactă pe care eu mi-am dorit-o. (…) Încă o dată vreau să menţionez că acea majorare de la 1 septembrie, de la 1.100 la 1.260 de lei în ciuda declaraţiilor panicoase ale comisiilor din Opoziţie, dacă ne uităm în buget, banii sunt prinşi acolo şi nici acele majorări nu sunt în pericol, cum nu sunt nici aceste majorări conform recalculării, pentru că au fost foarte multe declaraţii şi eu înaintea Sărbătorilor de Paşte vreau să aduc împreună cu colegii mei din Ministerul Muncii şi cu tot Guvernul un zâmbet pe buzele pensionarilor”, a mai spus ministrul Muncii.

sursa: Mediafax.ro