Un nou control la Spitalul Județean

autor: tv sud // 28 02 2014 // 2.642 Vizualizari

Președintele Consiliului Județean, Ion Călinoiu, s-a arătat deranjat de faptul că, managerul Spitalului, Marius Sopnoche, dar și reprezentantul Tetraedru, Nicoleta Manu au prezentat raportul Ministerului Sănătății, fără concluzia cea mai importantă, și anume management defectuos. Șeful județului susține că cei doi căutau mai bine soluții pentru eficientizarea actului medical, decât să prezinte numai ce le-a convenit din rezultatele ministerului de resort.

În urmă cu o săptămână, președintele Consiliului Județean, Ion Călinoiu, a prezentat, într-o conferinţă de presă, raportul controlului efectuat de Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu prin care se evidenţia, în mod clar, un management defectuos la nivelul unității spitalicești. Ulterior, managerul Sponoche, dar și reprezentantul Tetraedru, Nicoleta Manu, au prezentat același raport, dar concluziile au fost total diferite, fostul manager, citind pe sărite, pasajele în care se evidenţia managementul defectuos. Șeful județului a fost deranjat că aceștia au prezentat raportul, în loc să ia măsură pentru îmbunătățirea actului medical.

La începutul lunii ianuarie, o echipă de la Ministerul Sănătății a verificat Spitalul Județean de Urgență, timp de mai multe zile. Scandalul a luat amploare după ce s-a descoperit că sute de buletine de analize HIV și sifilis au fost falsificate.