UCB Târgu Jiu, Universitatea cu doi rectori

autor: Marinel // 23 07 2021 // 107 Vizualizari

Încă de săptămâna trecută, Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu a fost obligată de instanță să o reîncadreze pe Luminița Popescu în funcția deținută anterior, cea de rector. Decizia este definitivă și executorie, 30 de zile fiind termenul maxim de punere în aplicare. Luminița Popescu a fost înlăturată, în anul 2017, din funcția de rector, iar după 4 ani de procese a obținut în final o hotărâre favorabilă, definitivă și executorie.
Magistrații Curții de Apel București au considerat că Senatul Universității a acționat ilegal destituind-o pe Luminița Popescu, catalogând hotărârile Senatului ca fiind “confuze și cu expuneri generice”.
Practic, în 30 de zile de la data pronunțării Deciziei Curții de Apel București din 15.07.2021 Ministerul Educației Naționale trebuie să procedeze la revocarea actualului rector al UCB, Vasile Sorin Purec, și la reintegrarea Luminiței Popescu pe post. Situația este și mai complicată în contextul în care profesorul Vasile Sorin Purec a fost validat rector în urma unui concurs, iar Luminița Popescu trebuie reintegrată pe același post. În mod normal, pe toată perioadă litigioasă, postul de rector ar fi putut fi ocupat prin interimat ori pe perioadă limitată, sub condiție, până la soluționarea definitivă a procesului cu Luminița Popescu. Practic, profesorul Vasile Sorin Purec se poate la rândul său îndrepta împotriva Senatului UCB deoarece acesta a câștigat postul prin concurs, iar acum trebuie înlăturat.
Data legală până la care Luminița Popescu trebuie reintegrată este cel târziu 15 August a.c.