TRANSLOC, din nou, tinta acuzatiilor

autor: Marinel Tudorescu // 26 01 2021 // 116 Vizualizari

Societatea de transport în comun din Târgu Jiu, TRANSLOC S.A, este, din nou, ținta unor acuzații. Totul după ce, în ședința de consiliu local de ieri, au fost adoptate mai multe hotărâri controversate. Concret, în urma unor hotărâri s-a mărit prețul unor abonamente de călătorie. Mai mult, s-a luat o decizie incredibilă de către consilierii liberali, care, cu sprijinul consilierilor de la Partidul Verde, au cerut avizul ca Transloc să achiziționeze inclusiv autobuze vechi. Asta în condițiile în care exista o decizie de Consiliu Local care obliga Transloc să facă doar achiziții de autobuze/troleibuze noi. Aceste decizii au aprins, din nou, spiritele.
Unul dintre consilierii locali ai PSD, respectiv Ciprian Florescu, spune că nu i s-a părut justificată această creștere a unor abonamente, în contextul în care parcul auto este la fel de învechit, condițiile din mijloacele de transport în comun nu sunt din cele mai bune, iar cetățenilor nu li s-a oferit nimic mai bun ca să justifice această creștere a abonamentelor.
Mihai Paraschiv, directorul Transloc, spune inițial că prețul abonamentelor nu a crescut, însă, într-un final, recunoaște că s-a mărit prețul în urma deciziilor luate consiliului local de ieri, numind creșterea… rotunjire.
Viorel Caragea, fostul comandant al IPJ Gorj, spune că societatea s-a transformat vacă de muls. Mai mult, Caragea este revoltat că s-a luat o decizie incredibilă, fiind cerut avizul ca Transloc să achiziționeze inclusiv autobuze vechi. Asta în condițiile în care exista o decizie de Consiliu Local care obliga Transloc să facă doar achiziții de autobuze/troleibuze noi.
Referitor la acest aviz, Paraschiv spune că hotărârea inițială era absurdă și era nevoie de modificarea ei.
Nici târgujienii nu au fost foarte fericiți când au aflat despre creșterea prețului la anumite tipuri de abonamente.