Transalpina, pericol public

autor: // 31 05 2013 // 3.125 Vizualizari

Drumul Regelui a fost deschis ilegal! Acuzaţia este făcută de şeful Serviciului Judeţean Salvamont Gorj, care este asaltat de solicitările turiştilor blocaţi pe Transalpina. Sabin Cornoiu susţine că, în loc să ne facem imagine bună, îndepărtăm oamenii din întreaga lume de şoseaua cea mai înaltă din România. După un turist american, trei polonezi au avut nevoie de ajutor, pentru că au fost surprinşi de o ninsoare puternică.

Salvamontiştii gorjeni le recomandă turiştilor să nu aventureze în această perioadă pe Transalpina pentru a nu-şi pune viaţa în pericol.

Salvatorii celor înzăpeziţi susţin că această situaţie îndepărtează oamenii de şoseaua cea mai înaltă din România.

Recordul la solicitări a fost atins în weekend.

Transalpina face legatura între Novaci, trece prin staţiunea Rânca şi ajunge la Sebeş, în judeţul Alba. Salvamontiştii spun că problema nu este la noi.

Deşi mare parte din drum a fost modernizat, mai există un sector în şantier, între Rânca şi Sebeş, iar muncitorii firmei care s-au ocupat de lucrări sunt acuzaţi că nu au instalat suficiente semne de circulaţie în zonă. Turiştii sunt sfătuiţi să nu aventureze deocamdată pe acest drum, întrucât există şi o informare meteorologică de grindină, ploi torenţiale şi vijelii, valabilă până mâine seară pentru întreaga ţară.

 

Reporter: Loredana Ficiu