Tone de cărbune, confiscate de polițiști

autor: Iulia Blondea // 15 07 2019 // 144 Vizualizari

“La data de 12 iulie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Motru şi Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru au oprit în trafic, pe DJ 673 Miculeşti, o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 39 de ani, din comuna Drăgoteşti, cu care transporta 1.400 kg de cărbune lignit, fără a deţine documente de provenienţă. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 12/1990 R, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cu amendă în valoare de 2.000 lei, fiind, totodată luată măsura complementară a confiscării întregii cantităţi de cărbune.    

La aceeaşi dată, poliţiştii au oprit în trafic pe DJ 671 B Valea Mânăstirii, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 60 de ani, din comuna Mărunţei, judeţul Olt, în timp ce transporta 870 kg cărbune lignit, fără documente de provenienţă. Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a bărbatului, conform Legii 12/1990 R, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cu amendă în valoare de 500 lei şi măsura complementară de confiscare a întregii cantităţi de cărbune.  

Un alt bărbat, de 34 de ani, din comuna Mărunţei, judeţul Olt a fost depistat în trafic pe DJ 671 B Valea Mânăstirii, în timp ce conducea o autoutilitară cu care transporta 360 kg de cărbune lignit,  fără documente de provenienţă. Față de acesta s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, conform Legii 12/1990 R, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cu amendă în valoare de 500 lei, iar întreaga cantitate de cărbune a fost confiscată de polițiști.”, a transmis IPJ Gorj.