Studenții au donat sânge

autor: tv sud // 29 10 2013 // 1.005 Vizualizari

S-au gândit la persoanele care au nevoie de sânge. Mai mulți studenți s-au strâns, în această dimineață, la Centrul de Transfuzii Sanguine, unde au donat sânge. Campania a fost organizată de Liga Studenților de la Universitatea „Constantin Brâncuși”, cu ocazia proiectului Studențiada 2013.

15 studenți au decis să doneze sânge. Aceștia s-au prezentat, de la primele ore ale dimineții, la Centrul de Transfuzie Sanguină. Tinerii din Liga Studenților de la Universitatea „Constatin Brâncuși” nu se află la prima campanie de acest gen.

Pe lângă faptul că au ajutat persoanele aflate în suferință, studenții s-au bucurat că și-au făcut gratuit analize, dar și că au primit bonuri de masă.

Această acțiune a fost binevenită pentru instituție, și asta din cauză că numărul donatorilor a fost mult mai mic ca de obicei. Conducerea centrului susține că se confruntă cu o criză de sânge din grupele negative.

Campania de donare de sânge este inclusă în proiectul Studențiada, care se desfășoară în această săptămână. Cu această ocazie se vor desfășura campionate de tenis de masă și de câmp, de fotbal, dar și petreceri.