ȘOCANT: A absolvit clasa a X-a de liceu fără să mergă la școală. Bărbatul a sesizat procurorii DNA

autor: Alina Dodenciu // 15 10 2020 // 75 Vizualizari

Un bărbat din judeţul Gorj susţine că a absolvit un an de liceu, la seral, fără să vină la şcoală măcar un minut. Conducerea Liceului Tehnologic din Turburea a confirmat că este elev în clasa a XI-a. Gheorghe Cernotoiu, în vârstă de 46 de ani, din comuna Turburea, judeţul Gorj, a absolvit doar nouă clase la o şcoală profesională din municipiul Târgu Jiu. Bărbatul susţine că, anul trecut, un profesor de educaţie fizică şi sport, cu care se află şi într-o relaţie de rudenie, i-a transmis că se fac înscrieri la liceu, la seral, la Liceul Tehnologic din Turburea.

„A trecut pe la mine şi am aflat că se fac înscrieri la seral. I-am spus că aş dori să merg la liceu, în ciuda vârstei pe care o am. Am făcut o cerere şi i-am dat o copie după buletinul de identitate, pentru că el se ocupa de înscrieri, urmând ca ulterior să merg la Liceul nr. 4 din Târgu Jiu, ca să ridic foaia matricolă. A mai trecut pe la mine să-mi ceară foaia matricolă sau diploma, dar i-am spus că renunţ, pentru că nu am putut să ajung la liceul din Târgu Jiu ca să obţin foaia matricolă deoarece am foarte multă treabă“, a povestit bărbatul.

Bărbatul a primit un telefon, în urmă cu o săptămână, de la o profesoară care s-a prezentat diriginta de la clasa lui și a fost uluit, pentru că nu pusese piciorul în şcoală şi nu se gândea că mai este elev. Bărbatul a depus o sesizare la DNA, care a fost declinată Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti.
Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a anunţat că va fi demarată o anchetă.  Şi poliţiştii gorjeni s-au autosesizat şi efectuează cercetări în acest caz.