SJU, obiective pentru 2015

autor: tv sud // 30 12 2014 // 1.714 Vizualizari

Cel mai important spital din județul Gorj ar putea fi acreditat anul viitor. Declarația îi aparține managerului, Tiberiu Tătaru, care susține că acesta este obiectivul lui pentru 2015. Acreditarea unității medicale presupune și servicii de calitate și garanția că pacienții vor fi tratați adecvat.

Procedura greoaie și birocrația au fost două dintre motivelele pentru care Spitalul Județean de Urgență nu a obținut încă acreditarea. În 2015, însă, toate forțele se vor uni în vederea atingerii acestui obiectiv. Spre sfârșitul anului viitor, SJU va primi vizita Comisiei Naționale de Acreditare.

Directorul spitalului, Tiberiu Tătaru, spune că 2014 a fost un an bun. Au fost cumpărate aparate noi, în mai multe secții din unitate dar și din spital nu au lipist medicamente sau materiale sanitare. Cu toate acestea însă încheie anul cu o datorie de patru miliarde de lei.

Managerii de spitale care nu vor obţine acreditarea până în 2016, nu vor mai putea face contract cu Casa de Asigurări și riscă să rămână fără fonduri. Anul acesta, Spitalul Orășenesc Novaci și Spitalul de Pneumoftiziologie ”Tudor Vladimirescu” au trecut de comisie și au obținut accreditarea.