Situație îngrijorătoare

autor: tv sud // 29 08 2014 // 2.036 Vizualizari

Situația animalelor din Gorj, infectate cu virusul bolii limbii albastre, devine tot mai îngrijorătoare. Inspectorii sanitar-veterinari au continuat controalele în toate localitățile județului. Numai ieri au fost descoperite 69 de bovine din 20 de localități, care prezintă simptomele bolii, iar acțiunea continuă și astăzi.

Medicii veterinari împreună cu inspectorii din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare Gorj continuă și astăzi acțiunea de verificare a stării de sănătate a bovinelor existente pe teritoriul întregului județ. În urma acțiunilor de ieri, au fost prelevate și analizate probe de la exemplarele care prezintă simptome ale bolii. Pe lângă comunele Berlești și Roșia de Amaradia, unde au fost descoperite cele mai multe cazuri, inspectorii sanitar-veterinari se așteaptă la apariția focarelor și în alte localități din județ.

Potrivit reprezentanților DSVSA Gorj, animalele bolnave vor fi izolate până se vor vindeca.

Proprietarii animalelor moarte din cauza bolii limbii albastre vor fi despăgubiți. Deocamdată, inspectorii DSVSA Gorj au interzis scoaterea bovinelor sau a ovinelor din județ.