Situație alarmantă la Dispensarul TBC

autor: catalin udroiu // 30 09 2015 // 1.057 Vizualizari

La Dispensarul TBC, din Târgu-Jiu, nu se fac radiografii. Cel mai căutat aparat, care îţi arată dacă suferi de tuberculoză este defect, iar pacienții trebuie să găsească alte soluții. Medicii au postat și un anunț la intrarea în clădire, iar bolnavii sunt trimiși fie la spital, fie la cabinetele particulare. Reprezentanții Spitalului Județean au anunțat, în cadrul emisiunii ”Ora Adevărului”, că nici computerul tomograf nu funcționează de câteva zile.

Ambele aparate de radiografii pulmonare de la dispensarul TBC, de la Pasarelă, sunt defecte. Unul nu mai funcționează de peste trei ani, iar celălalt s-a stricat în urmă cu aproximativ două săptămâni, spre nemulțumirea pacienților puși pe drumuri.

Bolnavii care au nevoie de radiografii au trei variante la dispoziție. Două la spital, gratuit, și una la cabinetele particulare.

Pacienții care vin de la zeci de kilometri distanță sunt nemulțumiți de această situație.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, Tiberiu Tătaru, a mai precizat în cadrul emisiunii ”Ora Adevărului” că probleme sunt și la computerul tomograf, de patru zile. Acestea ar putea fi remediate săptămâna viitoare, când va schimbat un tub adus din Germania, care costă peste 300.000 de lei. Pacienții sunt trimiși, deocamdată, la spitalul din Rovinari, unde vor fi investigați gratuit.