SGA Gorj, preluata de lideri PNL

autor: tv sud // 04 12 2019 // 274 Vizualizari

Clanul Buduran, aflat sub aripa ocrotitoare a prim-vicepreședintelui liberal Leuștean, a acaparat Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj. Alexandru Buduran, informatician și lider al sindicatului din cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj, a preluat conducerea instituției, începând de luni, 2 decembrie a.c., după ce mandatul lui Ion Călinoiu a încetat. Buduran a fost susținut pentru a ocupa funcția de șef al SGA, până la organizarea unui concurs, de către prim-vicepreședintele PNL Gorj, Dumitru Leuștean, primarul orașului Novaci.

Este cunoscut faptul că Leuștean este protectorul familiei Buduran, angajată la SGA: noul director, Alexandru, face cuplu cu soția sa, Emilia, și la serviciu, la fel ca și unchiul său, Iulian Buduran, consilier local PNL la Novaci, șef formație Gilort, cu soția sa Aurora, angajată la formația mecanizare.
Noul șef al SGA, Alexandru Buduran, are acum în subordinea mare parte din familia sa: soția sa Emilia, angajată a instituției, unchiul său Iulian Buduran și soția acestuia, adică mătușa sa, Aurora Buduran, șef formație la SGA. Clanul Buduran, așa cum este denumit de angajații SGA Gorj, deține proprietăți imobiliare importante, dar și afaceri în domeniul construcțiilor hidrotehnice cu instituții publice.
Exponentul clanului, Alexandru Buduran, împins de resorturile amintite mai sus la șefia SGA Gorj, a deținut, în trecut, o firmă de web design, dar banii au venit din afacerile cu lemn ale tatălui său. organigramele stufoase ale SGA Gorj și Administrației Bazinale Jiu au fost umflate mereu cu clientela partidelor care s-au perindat la putere, salariile acestora fiind asigurate și cu bani din taxele percepute de Administrația Națională ”Apele Române” de la Complexul Energetic Oltenia. Aproximativ 30 de miliarde de lei vechi plătește CEO pentru apa folosită în procesul de producție pentru răcirea agregatelor utilizate pentru producerea de energie electrică. Practic, compania plătește de patru ori aceeași apă pe care o utilizează la termocentralele de la Rovinari, Turceni, Ișalnița și Craiova II.