Sfanta Varvara ocrotitoarea minerilor

autor: tv sud // 04 12 2019 // 137 Vizualizari

În fiecare an, la 4 decembrie, ortacii din toată ţara o cinstesc pe Sfânta Muceniţă Varvara, ocortitarea minerilor. La Motru, ca de obicei, autorităţile alături de o mână de mineri au adus un omegiu ortacilor care au pierit la locul de muncă, în memoria acestora fiind depuse coroane de flori la monumental închinat lor.

Cele mai ample manifestări dedicate sfintei Muceniţe Varvara s-au desfăşurat la Motru, în faţa monumentului dedicat minerilor. Prefectul judeţului, Cristinel Rujan, primarul Gigel Jianu, managerul CEO, Sorinel Boza, foşti şi actuali mineri sau simpli cetăţeni au participat la manifestări. Un sobor de preoţi au susţinut o slujbă religioasă, iar după alocuţiunile autorităţilor s-au depus coroane de flori.
Pentru minerii olteni, conducerea C.E. Oltenia a postat un mesaj pe pagina oficială a companiei.

Ziua Minerului ne ofera ocazia de a aduce multumiri sincere si de a ne exprima deosebita consideratie fata de toti cei care si-au pus amprenta asupra carbunelui extras din bazinele miniere ale Complexului Energetic Oltenia – veritabil punct de sprijin al energeticii romanesti.

Înainte de 1990, doar în bazinul minier Motru munceau aproxiamtiv 20.000 de mineri, acum în acelaşi bazin mai muncesc aproxiamtiv 2000 de mineri.