Școala Populară de Artă invitată la Festivalul Internațional al Măștilor

autor: tv sud // 28 02 2019 // 889 Vizualizari

”Școala Populară de Artă Târgu-Jiu, prin Ansamblul Folcloric “Cheile Oltețului”, al Căminului Cultural Polovragi și al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, coordonator Andreea David, şi o parte a Ansamblului “Maria Lătăreţu”, va participa în perioada 01-03 martie, la cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional al Măștilor Kukerlandia – Yambol, Bulgaria.
Festivalul face trecerea de la sezonul de iarnă la cel de primăvară, o perioadă în care totul pare realizabil și perfect posibil.
Scopul festivalului este de a promova patrimoniul folcloric bulgar în țară și în străinătate, de a păstra și îmbogăți moștenirea spirituală bulgară.
Peste 80 de grupuri din Bulgaria și din străinătate vor participa la ediția din acest an a Festivalului Kukerlandia din Yambol. Evenimentul din acest an va avea loc în perioada 28 februarie și 3 martie. Fără îndoială, cea mai interesantă parte a programului va fi în weekend (2-3 martie), când va avea loc parada grupurilor prezente în festival. Grupurile vor prezenta cel mai frumos obicei de iarnă, dar si cele mai spectaculoase costume, din zona din care provin. Costumele acoperă cea mai mare parte a corpului și includ măști de lemn și clopote mari atașate la centură, și sunt menite să sperie spiritele rele și să le alunge de pe pamânt”, a transmis Școala Populară de Artă Târgu Jiu.