Sarcină a cumpărat o echipă de liga a treia

autor: tv sud // 06 07 2017 // 597 Vizualizari

Singura reprezentantă a judeţului Vâlcea în primele trei ligi ale României, ACS Şirineasa, este în colaps financiar, cu restanţe de cinci luni la jucători şi fără nicio şansă de a se înscrie în sezonul viitor la acelaşi nivel, în Liga 3.

”De unul singur, nu pot să susţin o echipă în Liga a 3-a, avem restanţe la salarii, iar sponsorii care au promis sprijin, nu s-au ţinut de cuvânt. Sunt dispus la orice fel de colaborare legală pentru susţinerea acestui club, singurul din judeţ care ne mai reprezintă pe harta fotbalului naţional. Nu o să mă opun vânzarii, atâta timp cat nimeni nu este interesat de soarta echipei”, a anunţat pe un site de socializare primarul din Şirineasa, Ion Streinu. Edilul a discutat iniţial cu Mirel Vasilichia şi, deşi se ajunse la un acord, omul de afaceri vâlcen a întârziat să vină cu banii şi să preia clubul, iar tranzacţia dintre cele două părţi pare în acest moment picată.

Cel mai interesat de preluarea echipei s-a dovedit a fi cel mai bogat gorjean, Nicolae Sarcină (40 ani, foto mic), ai cărui reprezentaţi au fost deja de trei ori la Şirineasa, pentru a discuta preluarea clubului. Fostul conducător al echipei Pandurii, Eugen Pîrvulescu, a fost de două ori în micuţa comună vâlceană pentru a negocia tranzacţia.

Vineri, trei maşini pline cu reprezentaţi ai firmei Succes Nic Com, printre care şi avocaţi, au descins la Şirineasa. De altfel, jucătorii echipei au fost şi ei chemaţi la stadion pentru a discuta faţă în faţă cu potenţialul investitor. Gorjenii intenţionau să semneze chiar vineri actele de preluare pentru o sumă de circa 20.000 euro, care urmau să fie folosiţi pentru plata restanţelor jucătorilor şi achitarea împrumuturilor luate pentru competiţie, dar acest lucru nu s-a putut, deoarece membrii fondatori ai clubului ACS Şirineasa, care trebuiau să iscălească tranzacţia, erau plecaţi.

Astfel, a rămas stabilit că actele de preluare a clubului se vor semna marţi, după care gorjenii vor negocia în parte cu fiecare jucător care are contract de profesionist, pentru a stinge eventualele litigii.

ACS Şirineasa ar putea fi echipa satelit a clubului din Liga 2 cu care se discută preluarea, Foresta sau Academica

Oamenii lui Nicolae Sarcină nu au anunţat clar ce intenţii au cu clubul, prima intenţie fiind să mute echipa la Târgu Jiu. Cum termenul limită al FRF pentru  schimbarea de denumire a cluburilor a expirat, planul s-ar putea modifica şi echipa ar putea rămâne să joace la Şirineasa până la iarnă sau până în vara viitoare, când se pot face aceste modificări. Cum afaceriştii gorjeni au confirmat că negociază şi preluarea unui loc de Liga a 2-a, cu Foresta Suceava şi Academica Clinceni, cel mai probabil echipa din Şirineasa va fi folosită ca ”satelit” şi va avea în componenţă mulţi juniori. Dacă Şirineasa va fi mutată, fapt aproape sigur în cazul preluării, judeţul Vâlcea rămâne fără nicio echipă în primele trei ligi!

Decât să intre echipa în faliment, mai bine se vinde şi astfel ne mai recuperăm şi noi din salarii

Unul dintre jucătorii vechi de la ACS Şirineasa, Octavian Marinescu, spune că jucătorii sunt interesaţi de a-şi recupera restanţele de la club, pentru a nu mai apela la memorii depuse la FRF. ”Noi, jucătorii, am fost chemaţi vineri să discutăm cu cei de la Gorj, oamenii păreau foarte interesaţi să preia echipa. Decât să intre echipa în faliment, mai bine se vinde şi astfel ne mai recuperăm şi noi din salarii. Apoi, vom vedea. Dacă noul patron ne sună să ne propună să continuăm la echipă, vom discuta, dacă nu, ne căutăm alte echipe. Eu am jucat şi accidentat, am venit la fiecare antrenament, e normal ca cei care am rămas până la final să avem prioritate. Nu ne interesează cine preia echipa, important este să ne primim restanţele”, a declarat Octavian Marinescu, scrie prosport.