Sârbii vor clienți din Oltenia

autor: tv sud // 30 12 2014 // 1.949 Vizualizari

Dacă nu v-ați hotărât încă unde să petreceți Revelionul sunteți așteptați, cu brațele deschise, în Serbia. Într-un orășel aflat aproape de vama de la Porțile de Fier I, oltenii pot să aibă parte, în țara vecină, de o noapte de neuitat, cu băutură și mâncare la discreție, pentru doar de 40 de euro. Restaurantele sunt renumite pentru zecile de preparate tradiţionale și modul ireproşabil în care sunt serviți clienţii.

Pentru că petrec Revelionul abia la mijlocul lunii ianuarie, hotelierii si proprietarii de restaurante din Serbia au găsit metoda prin care să-i convingă pe români și bulgari să petreacă noaptea dintre ani la ei. În orașul Kladovo, turiștii sunt ademeniți cu oferte all inclusiv, la prețuri avantajoase. Chiar și tarifele din stațiunile montane sunt mai ieftine decât un Revelion pe Valea Prahovei. Mulți români, mai ales cei care locuiesc la graniță, au ales să petreacă Anul Nou în țara vecină. Unii dintre ei alții au pășit și în 2014 tot în Serbia.

În toate restaurantele din Kladovo, un orăşel aflat la doi paşi de Drobeta Turnu Severin, în noaptea dintre ani, va fi la înălţime bufetul suedez. Cel mai mic tarif este într-un restaurant, unde se poate petrece cu doar de 40 de euro.

Prețurile mai cresc, dar nu cu mult, dacă doriţi şi o noapte sau două de cazare, însă şi calitatea serviciilor este alta. Iar când vine vorba de masă, vecinii din Serbia sunt extrem de generoşi.

Tarifele cresc simţitor în staţiunile de munte, unde se poate şi schia.

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că, în această perioadă, Serbia este destinaţia turistică aflată la mare căutare. Proprietarii de hoteluri care organizează petreceri de Revelionul românesc spun că locurile sunt în mare parte ocupate. Cu puțin noroc însă, cei care se hotărăsc pe ultima sută de metri îşi mai pot face rezervări.