Săptămâna Mondială a Spațiului, sărbătorită la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”

autor: Mihaela Horvath // 18 10 2019 // 155 Vizualizari

Elevii clasei a IV-a A de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” s-au înscris la Concursul Național ”Săptămâna Mondială a Spațiului- Beneficiile spațiului cosmic pentru omenire”. Competiția are ca scop utilizarea conceptului de ”spațiu cosmic ” ca un context creativ, motivarea elevilor spre studiul disciplinelor STEM.
Copiii și-au imaginat că sunt ingineri la ESERO sau la NASA, sarcina lor fiind aceea de a realiza o stație spațială. Cu ajutorul lui Paxi au aflat informații despre viața astronauților pe ISS, despre Rosetta și landerul ei Philae. Au folosit materiale reciclabile și au reușit să realizeze machete ale unei stații spațiale.
Acest proiect a încurajat elevii să colaboreze în cadrul echipelor, făcând schimb de idei cu privire la diferitele provocări legate de construirea produselor.
Procesul de colaborare pe tot parcursul activității i-a solicitat pe elevil să lucreze în echipă, să își exprime punctele de vedere, să negocieze, să încheie acorduri și să ia decizii împreună, într-un mod respectuos și democratic.
Copiii au fost coordonaţi de prof. Cristina Tomescu