Reacţia IGPR în cazul Cucăilă

autor: tv sud // 30 04 2014 // 3.759 Vizualizari

După ce a cerut Poliţiei Române rezultatul anchetei interne din cazul poliţiştilor judecaţi pentru tentativă de omor, Ion Cucăilă a primit răspunsul. Însă nu cel pe care l-a aşteptat. Reprezentanţii instituţiei l-au anunţat că au pasat cererea atât la Jandarmerie, cât şi la IPJ Gorj, pentru verificări. Victima cere ca şi şeful Poliţiei Târgu-Jiu, Mihai Birău, să fie citat la proces.

Ion Cucăilă a trimis o sesizare la Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că cei trei oameni ai legii sunt judecaţi în libertate pentru tentativă de omor. Mai mult decât atât, Ion Cucăilă a precizat în memoriu că se impune o măsură disciplinară, după bătaia pe care spune că a primit-o chiar în sediul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu. Reprezentanţii IGPR i-au dat o veste care îl ţine în suspans.

Ion Cucăilă vrea ca cei care l-au băgat în spital să nu mai profeseze. Acesta a cerut încă de la început şi demisia şefului Poliţiei Târgu-Jiu, Mihai Birău, pe motiv că declaraţia sa, care a fost ataşată la dosar, este inadmisibilă. Cucăilă susţine că va cere şi citarea şeful poliţiştilor la proces.

Procesul poliţiştilor judecaţi pentru tentativă de omor în dosarul “Cucăilă” a continuat şi astăzi cu audierea vecinei lui Cucăilă, citată însă la solicitarea unuia dintre inculpaţi.

Instanţa a stabilit un nou termen pe 14 mai, la care inculpaţii Nelu Popescu, Radu Ionuţ Cătălin, dar şi jandarmul, Văduva Alin Ion, vor aduce noi martori.