Răsturnare de situaţie după furtul de muniţie

autor: tv sud // 04 02 2014 // Vizualizari

Noul Cod Penal schimbă situaţia muncitorului trimis în judecată, după ce a luat muniţie cu plasa de la Uzina Mecanică Sadu. Chiar după audierea tuturor martorilor, înainte ca judecătorii să dea sentinţa, Ion Bălţătoiu vrea să profite de noile modificări şi să ceară, prin intermediul avocatului său, audierea în instanţă a investigatorului sub acoperire.

Bărbatul acuzat de furt şi nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor a fost trimis în judecată, alături de alţi nouă angajaţi de la Uzina Mecanică Sadu, printre care se numără şi fostul director general al unităţii, Nicolae Dijmărescu. Apărătorul lui Ion Bălţătoiu susţine că procesul se apropie de final, însă acum începe etapa cea mai importantă pentru clientul său.

Ion Bălţătoiu, bărbatul din comuna Crasna care a recunoscut că i-a dat cartuşe unui agent sub acoperire, a declarat, în repetate rânduri, că a fost instigat să comită fapta atât de vecinul său, cât şi de investigator.

Cazul a ajuns în atenţia procurorilor la sfârşitul lunii martie a anului trecut. Printre inculpaţi se numără şi Marius Borcan, şeful Serviciului de Pază din cadrul uzinei şi preşedinte al Partidului Conservator Gorj, fiind acuzat de neglijenţă în serviciu.