PSD Gorj, solidari cu varstnicii

autor: Gabriel Alin Spineanu // 31 03 2020 // 175 Vizualizari

Partidul Social Democrat Gorj solidari cu persoanele vârstnice în această perioadă. Președintele social democraților gorjeni, Mihai Weber, împreună cu primarii și președinții de organizații PSD au organizat o acțiune pentru a-i sprijini pe vârstnicii de peste 65 de ani care în urma ordonanțelor militare în vigoare au anumite reguli de respectat și nu au voie să iasă din casă.

Mihai Weber a transmis un mesaj de mulțumire pe pagina sa de socializare pentru colegii de partid care s-au mobilizat și au venit în ajutorul persoanelor vulnerabile din această perioadă.

”Le mulțumesc colegilor mei că au fost de acord să creăm la nivelul fiecărei localități un grup de voluntari, coordonat de primarii și președinții de organizații social-democrați, grup menit a-i ajuta pe cei mai în vârstă. Câteodată simțim că nu facem tot ce ne stă în putință pentru părinții și bunicii noștri, iar în aceste zile, sentimentul este parcă mai acut ca oricând. Unii au nevoie, în această perioadă, de o mână de ajutor pentru cumpărături, alții au pur și simplu nevoie de o vorbă bună în aceste zile în care izolarea își pune amprenta asupra tuturor. Îi încurajez pe toți cei care pot ajuta, să o facă!”, a scris pe pagina sa de socializare Mihai Weber.
Ultimele măsuri în ceea ce privește persoanele de peste 65 de ani prevăd că acestea isi pot rezolva problemele de natura medicala precum tratamente oncologice planificate, dializa, pe intreaga perioadă a zilei si nu doar intre orele 11.00 si 13.00. Se permite parasirea locuintei sau a gospodariei pentru aceste persoane si in intervalul orar 20,00-21,00, pentru a asigura nevoile animalelor de companie sau domestice. De asemenea, operatorii economici trebuie sa faciliteze in intervalul 11,00-13,00 accesul persoanelor de peste 65 de ani in spatiile comerciale.