Protejați de legislație

autor: catalin udroiu // 30 09 2015 // 1.149 Vizualizari

Încă o dată se demonstrează faptul că CEO este defavorizată pe piața de energie. După ce timp de 3 luni a asigurat funcționarea Sistemului Energetic Național, pentru că producătorii de energie regenerabilă nu au putut livra decât foarte puțini MW, acum Complexul Energetic Oltenia este tras din nou pe dreapta de dispecerul național. De mai bine de 24 de ore, energia eoliană domină piața de energie, cu o medie de 2500 de MW/h livrați.

Legislația energetică îi defavorizează clar pe cei de la Complexul Energetic Oltenia, care sunt de fiecare dată la mâna dispecerului. Când energia hidro, eoliană și fotovoltaică nu a funcționat absolut deloc în ultimele 3 luni, salvarea a venit din partea CEO, care a asigurat buna funcționare a Sistemului Energetic Național. Liderii de sindicat cer în continuare o strategie energetică la nivel național.

Șeful Departamentului de Relații cu Comunitatea din cadrul CEO, Ion Rușeț, spune că, în ciuda acestor piedici, compania energetică va asigura siguranța sistemului.

La mijlocul acestei zile, COE livra puțin peste 1100 de MW/h în Sistemul Energetic Național.