Prognoza meteo: Se încălzește vremea!

autor: Iulia Blondea // 11 07 2018 // 172 Vizualizari

Vremea se va încălzi, dar nu vom scăpa de instabilitatea atmosferică.

Astazi: Vremea se va încălzi, în majoritatea regiunilor. În vestul, nord-vestul și nordul țării, zonele montane și submontane și pe arii restrânse în centru, cu precădere în cursul zilei, vor fi înnorări, temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe spații mici, mai ales în zona Munților Apuseni și în Maramureș, se vor cumula cantități de apă în jurul a 20 l/mp. Izolat, vor fi posibile căderi de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 31 de grade, iar cele minime, în general, între 12 și 21 de grade.

Joi: În interiorului arcului carpatic și zona montană, unde valorile termice diurne vor fi apropiate de cele din intervalul precedent, în cursul zilei vor fi înnorări temporar accentuate, ploi sub formă de aversă, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului, vremea va continua să se încălzească, devenind călduroasă, iar manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, mai ales spre seară și în primele ore ale nopții. Izolat, îndeosebi la munte, cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 33 de grade, iar cele minime în general între 13 și 23 de grade.

Vineri: Vremea se va menține mai caldă decât în mod normal pentru această dată, dar și ușor instabilă. Cerul va avea înnorări, temporar accentuate mai ales după amiaza când, local, vor fi ploi sub formă de aversă, și cu caracter torențial, însoțite descărcări electrice – la munte, în centrul, estul și sud-estul țării și izolat în restul teritoriului. Punctiform, cantitățile de apă pot fi mai însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată, în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 33 de grade, iar cele minime între 13 și 22 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni, în special din estul Transilvaniei.