Prognoza meteo 19 septembrie

autor: Marinel // 19 09 2021 // 109 Vizualizari

În zona de nord a ţării se vor înregistra temperaturi mai coborâte decât cele normale pentru data din calendar, în timp ce în restul zonelor regimul termic va fi în continuare caracterizat de temperaturi în jurul celor specifice perioadei. Meteorologii anunţă ploi în aproape toată ţara.

În regiunile din jumătatea nordică a țării se vor înregistra valori de temperatură mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă din an, cerul va avea înnorări și temporar va ploua pe arii restrânse. În restul zonelor, regimul termic va fi în continuare caracterizat de temperaturi în jurul celor specifice datei, ușor chiar mai mari local în cele sudice și sud-estice; cerul va fi variabil, cu unele înnorări și ploi slabe izolate, noaptea, mai ales în sud-vest. Pe parcursul zilei temporar vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă va sufla tare, cu peste 70 km/h. Noaptea vântul va slăbi semnificativ în intensitate urmând a sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 13 și 26 de grade, iar cele minime între 5 și 17 grade. Dimineața și noaptea, în depresiuni vor fi condiții de ceață.

Vremea în BUCUREȘTI va fi mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an. Cerul va fi variabil, iar vântul se va intensifica treptat pe parcursul zilei când la rafală se vor înregistra viteze în general de 45…50 km/h, apoi va diminua în intensitate. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.