Pro Romania cere demisia managerului SJA

autor: Marinel // 06 04 2021 // 79 Vizualizari

PRO România Gorj cere demisia managerului Serviciului Județean de Ambulanță Gorj! Președintele organizației județene, Mihai Prunariu, susține că sunt multe nereguli la instituția respectivă, descoperite în urma unor tragedii care au declanșat mai multe controale. Rapoartele instituțiilor care au făcut controale la SJA Gorj au fost devastatoare și Prunariu susține că este necesară demisia managerului Constantin Mitroi.

Președintele Pro România Gorj a transmis că organizația județeană solicită demisia managerului Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.
Reacția lui Mihai Prunariu vine după ce, în presa locală, au apărut informații cu privire la neregulile descoperite la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj. Concret, Departamentul pentru Situații de Urgență a făcut un control și, potrivit jurnaliștilor de la Gorj Online, s-au descoperit că în ambulanța cu care a fost transportat șeful din DSP care a decedat, în urmă cu exact o lună, se fumează, iar autospeciala nu fusese dezinfectată timp de cinci zile. Mai mult, aceeași ambulanță având multiple defecțiuni, a fost programată pentru a prelua un pacient de la Secția Cardiologie a Spitalului Tg-Jiu pentru a fi transferat la elicopterul SMURD, iar concluzia, la finalul ”misiunii”, a fost că, defibrilatorul nu a funcționat din cauza unui cablu. Mai mult decât atât, echipa de control a DSU a descoperit medicamente expirate, precum și electrozi defibrilare expirați în autospecialele de la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj.