Primul primar care intră în silenzio stampa

autor: tv sud // 30 11 2013 // 2.486 Vizualizari

Primarul acuzat de mărturie mincinoasă vrea să intre în silenzio stampa, după ce a fost anunţat de procurori că s-a dispus încetarea urmăririi penale împotriva sa. Anchetatorii au precizat că nu a fost trimis în judecată, tocmai pentru că s-a dus la instanţă şi şi-a retras declaraţia dată la procesul lui Fluerătoru. Sorin Bucurescu susţine însă nu a minţit după ce a jurat cu mâna pe Biblie.

După ce procurorii de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu l-au cercetat pentru mărturie mincinoasă, primarul din Slivileşti se fereşte să mai facă declaraţii, deocamdată.

Anchetatorii au declarat că s-a dispus o soluţie de netrimitere în judecată, întrucât Sorin Bucurescu s-a prezentat la Judecătoria Târgu-Jiu şi a declarat că îşi menţine toate declaraţiile iniţiale de la Parchet, ocazie cu care şi-a retras declaraţia dată recent în faţa judecătorilor.

Bucurescu spune că a luat această decizie pentru a nu influenţa ancheta.

Edilul-şef a ajuns în atenţia procurorilor după ce ar fi declarat, în faţa instanţei, aspecte necorespunzătoare adevărului, la procesul lui Fluerătoru, fostul său coleg de liceu, aflat în arest preventiv. Bucurescu şi-a spus părerea despre proiectul de modernizare a drumului Știucani-Miculești, din Slivilești.