Preot dispărut din groapă

autor: catalin udroiu // 30 09 2015 // 1.843 Vizualizari

Mister de proporţii în Mehedinți. Rămăşiţele unui călugăr prigonit de comunişti au dispărut din mormânt. Părintele Nicolae Nechifor Nil Dorobanţu a fost îngropat acum aproape patru decenii în satul său natal. Localnicii se rugau la mormântul lui şi îl considerau sfânt. Acum, nepoata lui a venit să îl dezgroape şi să îl mute în cavoul familiei, dar a găsit sicriul gol. Sătenii sunt în stare de şoc şi au explicaţii halucinante.

Părintele Nicolae Nechifor Nil Dorobanţu a murit la două săptămâni după cutremurul devastator din 1977. Sătenii îşi amintesc ziua în care a revenit la Crainici, localitatea în care s-a născut.

O nepoată a vrut să mute rămăşiţele călugărului în cavoul familiei din Bucureşti. Surpriza ei a fost uriaşă când a găsit doar ţărână în mormânt.

Sătenii cred că părintele a fost sfânt şi cred că a fost furat pentru că moaştele sale sunt făcătoare de minuni. Un bătrân îşi aminteşte o întâmplare bizară de acum câţiva ani. A surprins câţiva oameni care meştereau la mormântul părintelui în toiul nopţii.

Părintele a murit la vârsta de 57 de ani în condiţii încă neelucidate. Nepoata sa este hotărâtă să dezlege misterul.