Prăpăd în toată România! Drumuri închise și sute de gospodarii înghițite de ape!

autor: Iulia Blondea // 10 07 2018 // 117 Vizualizari

Inundaţii de proporţii în mai multe zone ale ţării. Situația este critică în județul Sibiu, acolo unde zeci de gospodării au fost inundate. Apele au intrat în casele oamenilor. Autorităţile au evacuat deja patru familii. Furtunile au făcut ravagii și în Argeş, Vâlcea, Olt, Bihor şi Constanţa. Circulaţia rutieră este închisă pe mai multe drumuri naţionale în urma inundaţiilor. Şi mai multe zone din Capitală sunt sub apă, iar pompierii de la ISU Bucureşti au fost solicitaţi să intervină, marţi dimineaţă, pentru degajarea apei acumulate. Veşti nu sunt bune deloc. Marţi dimineaţă, hidrologii au emis o avertizare cod roşu de inundaţii valabilă până la ora 20.00 în bazine hidrografice din judeţele Argeş, Gorj şi Vâlcea.

Conform centralizării din ultimele 24 de ore realizate de către Centrul Naţional de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne, angajaţii MAI au intervenit în 67 localităţi din 27 de judeţe: Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Cluj, Constanţa, Covasna, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Sibiu, Săşaj, Timiş, Suceava, Vâlcea, Vaslui şi Capitala.

Valea Oltului este impracticabilă, marţi, între kilometrrii 191 şi 198, în judeţul Vâlcea, unde apele scurse de pe versanţi au acoperit carosabilul.Circulaţia autovehiculelor a fost deviată, iar pompieiri militari intervin pentru evacuarea apei.

In judetul Gorj, echipajele intervin pentru evacuarea apei din mai multe gospodarii si beciuri inundate din localitățile Alimpești, Bengești-Ciocadia, Hurezani, Schela, Bălcești, Novaci, Prigoria, Logrești, Pociovaliștea și Dănești. Situatia este permanent monitorizata pentru prevenirea și inlaturarea efectelor de vreme rea.

Conform Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă care au dus la scurgerea aluviunilor şi acumulări de apă pe carosabil, rămân închise trei drumuri naţionale: DN11B Târgu Secuiesc – Cozmeni, în zona localităţii Cătruşa din judeţul Covasna, DN2H, în localitatea suceveană Milişăuţi, pe podul de pe râul Suceava şi DN 2L, în localitatea Soveja din judeţul Vrancea.

De asemenea, traficul rutier este blocat pe Drumului Naţional 7 – Valea Oltului, între Râmnicu Vâlcea şi Sibiu, în localitatea Călimăneşti, din cauza apei acumulate de la precipitaţiile abundente şi a aluviunilor scurse de pe versanţi. Traficul rutier va fi deviat pe DN 7CC, centura de ocolire a localităţii Călimăneşti.

În ultimele 24 de ore, jandarmii şi pompierii au intervenit pentru înălţarea digurilor, fiind finalizată construcţia a şase diguri temporare în judeţul Sibiu şi, în prezent, se acţionează pentru construcţia unuia în judeţul Bacău. Totodată, s-a acţionat pentru evacuarea apei din 82 case, 220 curţi, 91 grădini, 133 subsoluri, 38 străzi, două anexe gospodăreşti şi pentru decolmatarea a 147 de fântâni.

De asemenea, se intervine, în continuare pentru curăţarea drumurilor acoperite de aluviuni şi pietre.

Sursa: RomâniaTV.net