Polițiștii gorjeni au salvat o cățelușă

autor: Gabriel Alin Spineanu // 26 11 2020 // 144 Vizualizari

“În urma unei postări de pe o rețea de socializare, din care rezultă că o cățelușă ar fi fost legată și despărțită de puii ei, în județul Gorj, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Secției de Poliție Rurală Motru, care a depistat, în comuna Slivilești, o cățelușă, cu 9 pui, la locuința unui bărbat.

În prezenta proprietarului, a fost chemat doctorul veterinar din comună, care a stabilit că atât cățelușa, cât și cei 9 pui sunt în stare de sănătate optimă.

A fost contactată Direcția Sanitară-Vetereninară și pentru Siguranța Alimentelor, care a comunicat că nu se impune ridicarea animalelor.

Din verificări a reieșit proprietarul câinilor locuiește efectiv în Târgu Jiu și are o locuință de reședință în Slivilești, unde vine periodic, locuința unde se află în prezent cei 10 câini, pe care îi hranește personal.

Astăzi, cățelușa și cei 9 pui au fost preluați de proprietar de la un vecin.( cel care a făcut postarea).

Întrucât la fața locului a fost identificat un lanț, iar cățelușa părea a fi vătămată în jurul gâtului, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 25 alin.1 lit. e ( schingiuirea animalelor) din Legea nr. 205 din 2004”, a transmis IPJ Gorj.

IMG-20201126-WA0004