Polițist prădat de hoți

autor: tv sud // 15 05 2018 // 131 Vizualizari

În dimineaţa zilei de 4 mai 2018, un tânăr de 28 de ani, din comuna Jibert, judeţul Braşov, ajungea cu un tren în municipiul Râmnicu Vâlcea. Nu a stat mult pe gânduri şi bărbatul a plecat la prădat. Potrivit unor surse, prima locuinţă jefuită a fost cea a unui poliţist, acolo de unde a furat bijuteriile din aur şi argint ale prietenei agentului de poliţie. Hoţul a fost prins imediat însă, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

După audieri şi după ce i s-a ajuns la cunoştinţă că s-a ales cu un dosar penal pentru furt calificat, braşoveanul a fost lăsat să plece, el urmând să fie cercetat în stare de libertate.

Prins în flagrant la o altă casă

Numai că, individul nu s-a lăsat şi, la scurt timp după aceea, a încercat să fure dintr-o altă locuinţă din Râmnicu Vâlcea, din cartierul Nord. Ghinionul său a fost că în curtea casei pe care se pregătea să o jefuiască se aflau mai mulţi membri ai familiei şi a fost prins în flagrant, tocmai când încerca să vadă dacă uşa este deschisă. Costin B.I., unul din membrii familiei, a sunat repede la 112, însă până să ajungă un echipaj al Poliţiei la faţa locului, hoţul a reuşit să fugă.

Elevul erou

Suspectul a luat-o la sănătoasa pe stradă, a sărit gradul de la Colegiul Energetic şi a încercat să scape basma curată. Însă, pe urmele lui a plecat alergând şi Costin, care, disperat, a cerut ajutorul elevilor liceului menţionat, care-l văzuseră pe hoţ şi care l-au lăsat să treacă pe lângă ei, amuzându-se copios. Un singur licean a sărit în ajutor, el urmărindu-l pe infractor, arătând exact locul unde se ascunsese şi punându-şi telefonul la dispoziţie pentru a anunţa Poliţia.

„Gestul elevului este extraordinar, a dat o lecţie greu de învăţat unei întregi şcoli. În timp ce colegii lui îşi dădeau coate şi râdeau când mă vedeau alergând desculţ şi la bustul gol după un hoţ, Adrian – căci aşa îl cheamă pe elev – a dat dovadă de spirit civic şi l-a urmărit pe infractor, chiar dacă poate se punea în pericol. Cu ajutorul lui l-am găsit în tufe pe cel care a încercat să fure din locuinţa noastră” – ne-a declarat Costin.

Hoţul a fost băgat la „beci”

Astfel, infractorul a fost prins şi reţinut pentru 24 de ore, el fiind încarcerat în cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din I.P.J. Vâlcea. Faţă de el se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni, respectiv de furt calificat şi tentativă la furt calificat.