Persoane, supravegheate judiciar

autor: tv sud // 31 05 2015 // 1.994 Vizualizari

În perioada 22 – 29 mai a.c., la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 197 de persoane şi au fost înregistrate 23 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară dispuse iniţial, cu alte măsuri.

      Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.    

Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Astfel, în ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 197 de persoane.

Poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 58 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu și faţă de 136 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar. Sunt desfăşurate activităţi de supraveghere şi faţă de 3 persoane, pe numele cărora a fost dispus controlul judiciar pe cauţiune.

Tot în această perioadă, la nivel naţional, au fost înregistrate 23 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Măsura controlului judiciar dispusă iniţial a fost înlocuită, în 7 cazuri, cu arestarea preventivă, în 5 cazuri cu executarea pedepsei cu închisoarea, în 2 cazuri cei în cauză au fost condamnaţi cu suspendarea executării pedepsei, iar într-o situaţie a fost înlocuită cu măsura internării într-un centru educativ.

De asemenea, în 7 cazuri, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cu arestarea preventivă, iar într-un caz a fost înlocuită cu executarea pedepsei cu închisoarea, se arată în comunicatul Poliției Române. (R.I.)