Perchezitii la trei primarii

autor: Gabriel Alin Spineanu // 14 02 2020 // 56 Vizualizari

Percheziții și la trei primării din Olt, într-un dosar de achiziții fictive de mobilier urban. Vizate de descinderi au fost trei primării din Olt, dar și sediile sau domiciliul reprezentanților unor firme bănuite că nu au livrat mobilierul urban pentru care au semnat contracte cu autoritățile publice.

Au avut loc șase percheziții, urmând să fie duse la audieri, cu mandat, trei persoane, respectiv reprezentanții firmelor cercetate, care sunt din Mărunței și Drăgănești. Anchetatorii au descins la primăriile din Mărunței, Dăneasa și Drăgănești-Olt, acestea fiind administrațiile care ar fi acceptat să le fie livrate cantități mai mici decât în contract. Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, acuzațiile fiind cele de abuz în serviciu.

„Astfel, din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2009-2016, trei administraţii locale din judeţul Olt ar fi efectuat plăţi în valoare de aproximativ 220.000 de lei către diverşi agenţi economici pentru achiziţionarea de mobilier urban, existând suspiciuni că bunurile nu au fost livrate în totalitate către beneficiari. În baza unor mandate de aducere, 3 persoane urmează să fie aduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt pentru a fi audiate şi dispuse măsuri legale“, a transmis IPJ Olt.
Cercetările continuă în acest caz pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat și cine se face vinovat de acuzațiile din dosar.