Perchezitii in cinci judete ale tarii

autor: Gabriel Alin Spineanu // 14 02 2020 // 54 Vizualizari

Percheziții în cinci județe ale țării, într-un dosar penal cu un prejudiciu uriaș, de peste 1 milion de euro. La descinderi au participat și forțe de ordine din Franța. S-au căutat bani și bunuri provenite din furtul și vânzarea de componente sustrase de la locomotivele și garniturile care circulă pe calea ferată franceză, dar și complici ai hoților români care acționau în Franța.

Perchezițiile au avut loc în județele Olt, Arad, Cluj, Vâlcea și Giurgiu,. Vizate au fost persoane care au adus în România componente sustrase de la locomotivele și garniturile care circulă pe calea ferată franceză, livrându-le firmelor care achiziționează fier vechi.

„Obiectul dosarului penal intrumentat de autorităţile franceze, cu sprijinul celor române, îl constituie cercetarea a 57 de furturi ce ar fi fost comise de membrii grupului, în perioada februarie – septembrie 2019, pe teritoriul Franței, cu un prejudiciu de aproximativ 1 milion de euro. Faptele comise au fost, în principal, sustrageri de componente (radiatoare) de la locomotive pentru dezmembrare şi valorificare a metalelor neferoase din acestea (cupru, aluminiu, alamă), stabilindu-se că s-a reuşit furtul a peste 1.000 de radiatoare, cantitatea de metale fiind de aproximativ 38 de tone“, a transmis Poliţia Română.

În urma descinderilor, au fost ridicate înscrisuri, 40.000 de lei, 1.860 de euro, 3 motoare de ambarcațiuni și mai multe bancnote contrafăcute. Totodată, a fost arestat preventiv, în vederea predării, un membru al grupului infracțional pentru care exista un mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare franceze, alți 9 fiind deja arestați în Franța, iar 3 plasați sub control judiciar, pe teritoriul Franței.