Pensii de câțiva lei

autor: tv sud // 30 01 2013 // 1.321 Vizualizari

Doi bătrâni din comuna gorjeană Prigoria primesc o pensie de numai câțiva lei pe lună. Ion Anuțoiu, în vârstă de 75 de ani, a muncit ca zidar, iar acum primește o pensie de numai cinci lei. De asemenea, Vintilă Motorgeanu primește o pensie mai mică, de numai patru lei. În fiecare lună, factorul poștal ajunge cu greu la locuința lui din satul Burlani, aflat pe coama unui deal, pentru a-i duce pensia.

Ion Anuțoiu este analfabet, dar a lucrat ca zidar și a construit sute de case în Gorj și în județele învecinate. Acesta a zidit chiar sediul Primăriei comunei Prigoria, un bloc de locuințe cu spații, la parter. Acum primește o pensie de numai cinci lei.

Vintilă Motorgeanu, în vârstă de 74 de ani, trăiește în satul Burlani, unde se ajunge foarte greu din cauza drumului greu accesibil. Bătrânul primește o pensie de doar patru lei din care își poate cumpăra doar câteva pâini. Acesta mai primește un ajutor social de 220 de lei acordat de primărie.

Reprezentanții Casei Județene de Pensii Gorj  explică faptul că cei doi bătrâni primesc de fapt o indemnizație pentru perioada în care au muncit în timpul efectuării stagiului militar obligatoriu.

Situația incredibilă în care se află cei doi bătrâni va fi prezentată în întregime în cadrul emisiunii «La limita imposibilului» din această seară, de la ora 20.00.