O infirmieră şi o asistentă, reţinute

autor: tv sud // 30 01 2013 // 1.446 Vizualizari

Audieri pe bandă rulantă încheiate cu reţineri! O infirmieră şi o asistentă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au ajuns astăzi în arest sub acuzaţii extrem de grave. În timp ce infirmiera este suspectată de mărturie mincinoasă şi dare de mită, pentru că ar fi dat şpagă de 10.000 de lei ca să obţină acest post, asistenta din cadrul cadrul Secţiei ATI este acuzată de trafic de influenţă şi luare de mită.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj au început audierile de dimineaţă şi au dispus mai întâi reţinerea infirmierei Mariana Văcăroiu, din cadrul Secţiei chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, care a refuzat să facă prea multe declaraţii în faţa camerelor de filmat. În faţa anchetatorilor a avut ceva de spus, dar a ascuns adevărul, spun procurorii.

Femeia este acuzată că ar fi comis două infracţiuni înainte să meargă la examenul pentru ocuparea funcţiei de infirmier.

La două ore după reţinerea infirmierei, surrpriză! Procurorul de caz a dispus aceeaşi măsură şi pentru asistenta Daniela Samoilă.

La sediul Parchetului Judeţean Gorj au venit rând pe rând asistente care însă au susţinut permanent că toate concursurile s-au desfăşurat legal.

Procurorul de caz continuă urmărirea penală pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi pentru a lua măsurile legale.Ancheta derulată scoate la iveală aspecte incredibile legate de modul în care se fac angajările la spital. Astfel, ocuparea unui post de infirmieră ar fi costat 100 milioane de lei vechi, iar cel de asistent medical, 200 de milioane lei de lei vechi.