NUP pentru Voiculescu la plângerea penală a unui gorjean

autor: // 22 05 2013 // 1.690 Vizualizari

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a soluționat dosarul penal al fostului senator Dan Voiculescu, deschis în urma unei plângeri care a fost depusă de gorjeanul Constantin Țăpuș. Acesta l-a acuzat pe fostul parlamentar de săvârșirea infracțiunii de fals în declarații publice în formă continuată, pentru că la alegerile parlamentare din anii 2004 și 2008 nu și-a recunoscut calitatea de ,,colaborator al Securității“.

În primăvata anului 2010, Constantin Țăpuș, din Târgu Jiu, fost persecutat  politic, a depus o plângere penală împotriva fostului senator Dan Voiculescu, pe care îl acuza de fals în declarații publice. Cu ocazia depunerii declaraților de acceptare a candidaturii la  Parlamentul României  la alegerile parlamentare din anii 2004 și 2008, nu și-a recunoscut calitatea de  colaborator al Securității, calitate stabilită de CNSAS și care a rămas definitivă prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție. În urmă cu puțin timp, procurorii au soluționat dosarul și au decis neînceperea urmăririi penale pentru prescrierea faptelor. Țăpuș spune că se aștepta la această hotărâre.

Constantin Țăpuș susține că nu va contesta soluția procurorilor, pentru că nu ar avea sorți de izbândă.

Dan Voiculescu a ajuns să ocupe funcția de vicepreședinte al Senatului. Potrivit legii, persoanele care candideazã spre a fi alese sau numite în una dintre demnitãțile sau funcțiile  de deputat sau senator sunt obligate sã facã o declarație autenticã, pe propria rãspundere, potrivit legii penale, privind apartenența sau neapartenența ca agent sau colaborator al organelor de Securitate.

 

Reporter: Alin Ion


  • DAN

    De ce presa a ascuns faptul că tovarăşul Carciumaru cand a intrat cu maşina in şanţ pe centură a fost in comă alcoolică ,nu comă diabetică ? Am fost martor la incident. Atat de beat a fost de nu putea vorbi….