Numărul șomerilor, în scădere

autor: tv sud // 08 06 2015 // 709 Vizualizari

Vești bune după concedierile colective de la Complexul Energetic Oltenia. Numărul șomerilor a scăzut semnificativ, în luna aprilie, în județul Gorj. TV SUD a obținut și cifrele pentru luna mai, care vor face ca cele 1.500 de noi dosare să nu crească spectaculos rata șomajului. Statisticile arată că mai mult de jumătate din persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au un nivel de instruire primar, gimnazial și profesional.

La sfârșitul lunii aprilie a fost înregistrat un trend descrescător al ratei șomajului, în județul Gorj.

Alarmant este însă că doar aproximativ 2.800 de șomeri primesc și indemnizație. Cifrele vor fi modificate după înregistrarea dosarelor celor aproximativ 1.500 de persoane disponibilizate de la Complexul Energetic Oltenia. În această perioadă sunt planificați și absolvenții instituțiilor de învățământ din tot județul.

Foștii salariați ai CEO au continuat și astăzi depunerea dosarelor pentru indemnizația de șomaj. Unii dintre ei susțin că trecerea de la serviciu la persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă nu este deloc ușoară.

Din analiza numărului de șomeri aflați în evidențele AJOFM Gorj se constată că 66 la sută sunt persoane cu nivel de instruire primar, gimnazial și profesional, 28 % cu nivel de instruire liceal și postliceal și 6 % cu studii superioare. Cei mai mulți dintre ei locuiesc în mediul rural și au vârste cuprinse între 40 și 49 de ani.