Nu se gasesc ventilatoare pentru ATI

autor: Gabriel Alin Spineanu // 17 07 2020 // 231 Vizualizari

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, îngrijorat de faptul că se caută achiziționarea de echipamente medicale ATI, însă este un deficit de ventilatoare pe piață, și asta în contextul în care mai multe unități spitalicești din țară rămân fără locuri libere în secțiile de terapie intensivă. Autoritățile gorjene au organizat chiar și o licitație în acest sens, însă nimeni nu s-a prezentat. Totodată, acesta a mai declarat că echipamentele de protecție la spitalele din județul Gorj au fost asigurate, de la începutul pandemiei, aproape în totalitate din fondurile județului, fără prea mult sprijin din partea guvernului.

Cosmin Popescu a declarat că în această perioadă autoritățile locale s-au descurcat din bugetele proprii cu cheltuielile echipamentelor de protecție din spitalele din Gorj. Totodată, acesta a declarat nu a fost primit sprijin de la Guvern sau prea puțin.
Autoritățile caută să achiziționeze aparatură medicală pentru ATI, însă este un deficit de ventilatoare pe piață.
În prezent, 10 pacienți internați la spitalul suport din Târgu Cărbunești sunt internați la terapie intensivă, iar starea acestora este una destul de gravă.