Modernizarea de pe Calea Eroilor, abandonata

autor: Emanuel Cozmulescu // 16 10 2020 // 257 Vizualizari

Șantierul de amenajare a Căii Eroilor din zona centrală a municipiului Târgu Jiu a fost abandonat. Nu înainte ca muncitorii să sape șanțuri imense pe o jumătate de stradă. Pietonii se deplasează cu greutate în zonă, iar traficul a fost îngreunat. Oamenii sunt revoltați de acestă situație, iar primarul Marcel Romanescu dă vina pe societatea care a contractat lucrarea. Edilul spune că dacă termenul de execuție nu va fi realizat în timp util, firma contractoare va rămâne fără garanție.

Gropi imense, praf, noroi și pericol la tot pasul pe strada Calea Eroilor, stradă care face parte din Ansamblul Monumental ”Calea Eroilor” realizat de marele sculptor Constantin Brâncuși. Oamenii sunt revoltați din cauza șantierului din zonă.

Lucrările sunt realizate de o societate din Italia care a câștigat licitația. Marcel Romanescu a declarat că lucrarea are ca termen de execuție anul 2021, însă dacă nu va fi executată la timp, firma contractoare va pierde garanția, iar o altă licitație va fi organizată.

Investiția pentru prima parte a proiectului se ridică la aproximativ două milioane de euro și constă în modernizarea a aproximativ 500 de metri din strada Calea Eroilor.