Mitingul, un eșec

autor: // 30 05 2013 // 1.368 Vizualizari

Ceea ce se așepta a fi un protest de amploare, la care să participe 5000 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia, dispuși să meargă până la capăt pentru a-și salva locurile de muncă, s-a dovedit a fi fiasco. ”Jos Ciurel” a fost unicul slogan al protestatarilor. Aproximativ 2000 de oameni au participat inițial la protest și alte câteva mii mai erau așteptate, însă nu au mai ajuns.  Protestul s-a încheiat cu mult mai devreme decât era programat, aceasta fiind singura zi de manifestare, deși liderii sindicali au obținut aprobări pentru două zile.

Nici pe departe nu s-au adunat cei 5000 de protestatari care erau anunțați de liderii de sindicat, iar cei aproximativ 2000 de oameni prezenți la protest s-au dispersat rapid. Discursurile liderilor de sindicat i-au agitat și mai tare pe cei prezenți.

Protestul pe termen nelimitat a durat o singură zi. Deși s-a obțint autorizație de protest pentru astăzi și mâine, Marin Condescu, președintele FNME, le-a transmis celor prezenți în Piața Prefecturii că se mai întâlnesc luni dacă cei aflați în conducerea CEO îi va trimite în fără plată, moment din care vor declanșa greva generală.

La ora 14 și 30 de min, Laurențiu Ciurel împreună cu alți directori din companie, au coborât pentru a discuta cu oamenii, însă aproape toți plecaseră, iar cei care au rămas, nu au prea știut ce vor.

 

Reporter: Manuela Misailescu